mulnai

Grasparkieten kweken in voliere


Aantal mensen in chat: 1 gerard01, copyright Jan Brinkers, laatste update: e-mail: goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede.

vluchten, deze kunnen allemaal met behulp van deurtjes bij elkaar gelaten worden en het je kan erin met behulp van een sluisje zodat er nooit een vogel kan ontsnappen. Bij het begin begon ik met zebravinken en japanse meeuwtjes, maar nu richt ik me op Zebravinken (tt kwaliteit. Dit jaar heb ik al ongeveer 65 jonge zebravinken op stok in de kweekhokken. In allerlei verschillende kleuren, vooral de wat meer bijzondere kleuren als oranjeborst, blackface, zwartborst, isabel, bruin, zwartwang, bleekrug, masker en combinaties tussen deze kleurslagen. Maar ik ben vooral bezig met Zwartwang Blackface (Bleekrug, moet er nog bij komen) Grijs. Bekijk deze hele voliere voliere van de kleine de kleine gestart op : laatste wijziging : aantal keer bekeken : 2161 aantal reacties : 2 laatste : hallo mijn naam is thomas ik ben 17 jaar en ben in de lent van 2004 begonnen met. Heb nu huis gekocht met groot stuk grond waar ik volieres op zou willen bouwen voor het houden/kweek van papegaaien. Geen foto gevonden bekijk deze hele voliere voliere van Papi papi gestart op : laatste wijziging : aantal keer bekeken : 2221 aantal reacties : 3 laatste : geen foto gevonden bekijk deze hele voliere voliere van hanna42 hanna42 Gestart op : laatste wijziging : aantal.

Er komen nog 3 kanaries. (2 popjes en 1 mannetje) de 2 grasparkieten die we binnen hebben staan komen er pas in als alles er in zit omdat die nog al agresief kunnen zijn geen foto gevonden bekijk deze haarteil hele voliere voliere van funkweker funkweker Gestart op : laatste wijziging. Bekijk deze hele voliere voliere van floor-vogel floor-vogel Gestart op : laatste wijziging : aantal keer bekeken : 6520 aantal reacties : 2 laatste : ik ben floor klarenbeek en ben 11 jaar. En ik woon in zeist. Ik ben met vogels begonnen omdat mijn twee ooms en mijn opa ook al met vogels bezig waren. Ik kreeg eerst vier kanaries daar ging ik mee kweken en toen had ik ineens viertien kanaries. En toen hebben we een voliere ter kreeg ik van mijn oom 5 parkieten,waar ik nu mee aan het kweken ben. Op dit moment heb ik parkieten(bourkes, turquisines en splended) en kananries zitten. Helaas klimrozen zijn er nog geen foto's beschikbaar bekijk deze hele voliere voliere van pukje pukje gestart op : laatste wijziging : aantal keer bekeken : 2155 aantal reacties : 1 laatste : geen foto gevonden bekijk deze hele voliere voliere van j_loves_birds j_loves_birds Gestart. Sinds begin zomer 2002 ben ik steeds wat meer met de voliere vogels bij ons in de tuin bezig geweest.

Volieres van de leden - pagina


De extra opmaak mogelijkheden zijn tijdelijk bij het overzicht van de volieres naar verwijderd (plaatjes, kleuren, links ed). Als u de volieres zelf bekijkt, is de extra opmaak nog wel aanwezig. Aantal volieres online: 2054, sorteer op : gebruikersnaamlaatst gewijzigdstartdatumaantal keer bekeken. Pagina : volgende voliere van jeronald jeronald Gestart op : laatste wijziging : aantal keer bekeken : 2286 aantal reacties : 0 laatste : heey ik ben jeroen, 14 jaar. Sinds ik erwas (daarvoor ook al) hadden we al grasparkieten thuis (gewoon voor de lol) we zijn ong. 2 jaar geleden verhuisd. Wij (de kinderen) vonden dat niet leuk dus mochten we allemaal iets wat we leuk vonden: mijn zusje een konijn mijn broertje kwartels en ik een voliere (als mijn vader geen interesse had voor vogels mocht het obsoluut niet) in eind 2004 zijn we begonnen. We hebben gister (7 mei) de eerste vogels gehaald: een kopel zebravinken en 1 kopel diamantduifjes. Ze zitten nu nog opgesloten in het nachthok vanmiddag mogen ze even buiten kijken.

Grasparkieten, parkieten, kweken, vogels Mutaties


Probeer daarom zeker voor "speeltjes" voor de parkieten te zorgen. Deze zaden zijn van nature op de grond te vinden en grasparkieten lopen dus graag eens over de bodem van de kooi om daar, een beetje zoals kippen, te scharrelen op de grond. Zo merk ik dat mijn grasparkieten het tof vinden om de schelpjes uit het schelpenzand op te eten maar ook andere zaadjes die ze zelf de grond op gezwierd hebben. De bodem proper houden is dus belangrijk zodat de parkieten verse schelpjes krijgen en niet de hele tijd in hun eigen uitwerpselen moeten rondlopen. Alhoewel zaden het basisvoedsel vormen van de grasparkieten, vul je dit best aan met wat extra groenvoer (verse groenten en fruit) om je vogeltjes een zo lang mogelijk leven te geven. Gedetailleerde informatie hierover vind je op deze pagina over geschikte en giftige voeding. Grasparkieten zijn sociale vogels. In het wild leven ze in grote groepen van vele duizenden vogels. Ze hebben dus voortdurend sociaal contact met elkaar.

Nu, ik vond de blauwe parkieten wel eens zo leuk dus ik ging toch voor de blauwe en niet voor de groene. Wil je zelf misschien nog een ander kleurtje? Parkietjes zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren waaronder groen, blauw, geel en wit. Nu duurde het toch nog wel een aantal jaren vooraleer mijn ouders me toelieten een eigen vogel te shampoo kopen, en terecht. Zoals voor elk huisdier moet je weten dat je het diertje een leven lang goed moet verzorgen. Nu wordt een grasparkiet lang niet zo oud als een papegaai kapsels (dus niet tot honderd jaar maar reken toch dat je 10 jaar lang een speels, levenslustig en zeer sociaal vriendje zal hebben wanneer je een grasparkiet aanschaft. Bovendien zijn ze zoals papegaaien, makkelijk tam te maken, zodat je ze uit je handen kan laten eten en in je huis kan laten rondvliegen, en met een beetje geduld, kan je ze misschien wel enkele woordjes leren praten.

Van wilde grasparkieten tot huisdieren, wil je je grasparkieten zo gezond en levenslustig mogelijk houden thuis in je kooi, dan is het belangrijk dat je hun leven in het wild begrijpt en zo goed mogelijk thuis nabootst. Grasparkieten komen oorspronkelijk uit Australië. Enkele eeuwen geleden werden ze naar Europa vervoerd en tegenwoordig zijn ze populaire huisdieren. Toch zie je nog goed het verband tussen de wilde grasparkiet en deze bij je thuis: Om te beginnen zijn grasparkieten van nature graszadeneters. In het wild zijn ze hier uren mee bezig aangezien het heel wat werk kost om voldoende eten te verzamelen. In de kooi voorzie je zelf zaad en ze kunnen er gemakkelijk aan. Dit zorgt ervoor dat grasparkieten bij je thuis veel meer vrije tijd hebben en zich dus zouden kunnen vervelen.

8 Tips For Gorgeous, healthy hair even After dyeing

Veel goedkoper, even mooi, leuk en slim als papegaaien. Wie als kind evenveel stripverhalen als ik verslond, kent wellicht papegaai flip uit de jommekes serie: een groene papegaai die er op los grijze praat en zo nu en dan touwen doorbijt. Dat leek mij wel een ideaal diertje om in huis te halen, want geef toe, we wensen toch allemaal te praten tegen de dieren? Het staat misschien wat vreemd als je gewoon tegen je huisdieren spreekt tenzij ze terugspreken natuurlijk! En daar zijn grasparkieten toe instaat! Ze reageren op bijna alles wat je zegt, zeker als je meer dan enkele woorden zegt. Na enkele zinnen praten, heb je ze gegarandeerd mee! Jammer maar helaas was mijn budget in mijn Jommekes jaren niet echt de moeite waard om te vermelden: een papegaai kost al gauw een duizendtal euro. Maar na wat bezoekjes aan de bibliotheek en het lezen van echte boeken over vogels, bleek dat ik met mijn spaarcentjes wel een andere, kleinere maar even slimme vogel uit de papegaaienfamilie kon kopen: inderdaad, een grasparkiet.

50 Super, cute, short

Zoals net vermeld brengt een grasparkiet houden als huisdier ook niet veel werk met zich mee. Ook wordt het hele huis niet vuil gemaakt. Dit zal enkel in kleine mate gebeuren rond de vogelkooi en dan is een stofzuiger vaak het enige dat je nodig hebt om alles weer netjes professional te krijgen. Ook zorgen ze voor veel leuke momenten. Het zijn zeer grappige vogeltjes die heel wat uren per dag actief zijn. Tijdens deze uren kunnen ze, indien ze met twee of meer zijn, achter elkaar aanzitten en tegen elkaar fluiten. Ook aan hun verenkleed besteden ze dagelijks heel wat tijd. Grasparkieten klauteren ook graag door hun verblijf en indien je ze tam gaat maken en ze dan ook uit hun hokje mogen, vliegen ze graag doorheen de woonkamer. En ook zeker belangrijk in deze economische barre tijden: het zijn goedkope huisdiertjes!

Ik heb zelf grasparkieten en ik zou geen enkel ander huisdier meer willen. Waarom zou jij grasparkieten in huis nemen? Meer redenen nodig dan hierboven, waarom je een lichaam grasparkiet zou kiezen en waarom ze zo een leuk gezelschap zijn? Deze kleurrijke vogeltjes zijn ideaal voor mensen uit verschillende leeftijdscategorieën. Voor kinderen zijn het zeer fascinerende vogeltjes door hun gedrag. Voor oudere mensen zijn het leuke gezelschapsdieren die de stilte in huis kunnen doorbreken en niet veel werk met zich meebrengen. Iets dat met bijvoorbeeld een hond wel anders is door de dagelijkse wandelingen.

10 tips om hoofdluis te voorkomen

Ben je op zoek naar een huisdier: dat niet te veel plaats inneemt dat je niet elke dag moet uitlaten zoals een hond dat wel luistert als je hem roept (dus geen kat) dat je niet teveel geld gaat kosten? Dan zijn grasparkieten een te overwegen keuze omdat ze: goedkoop zijn: de meeste hair huisdieren zijn veel duurder in onderhoud dan grasparkieten. Vraag je je af wat grasparkieten kosten? Komen we gelijk op terug. Zeer sociaal zijn: als je iets zegt tegen je parkietje dan zegt deze gegarandeerd iets terug. De meeste huisdieren doen dit helemaal niet! Niet veel plaats nodig hebben: een kooi volstaat (geen hondenhok, geen kattenbak). De nummer 5 zijn van de meest populaire huisdiertjes zijn (na honden, katten en kleine knaagdiertjes). Dit is zeker terecht.

Grasparkieten kweken in voliere
Rated 4/5 based on 778 reviews